ЯК ПИТИ ЧЕРВОНЕ ВИНО І ЗБЕРЕГТИ ЗУБИ БІЛИМИ


Пігменти, які залишаються після червоного вина, утворюються миттєво на зубах. Ці пігменти, що називаються хромогенами, надають зубам глибокий, інтенсивний відтінок і залишають свій слід вже після кількох ковтків. Структура емалі відіграє велику роль у цьому процесі.

Емаль не є ідеально гладкою. Вона містить невеликі тріщини і нерівності, тому пігментація з червоного вина осідає саме в них. До складу червоного вина входить кислота, яка й сприяє фарбуванню. Вино - це кислий напій, який сприяє ерозії емалі. Такий процес полегшує хромогенам просочуватися забарвлювати білі зуби.

Однак, даний факт не означає, що заради білосніжної усмішки вам потрібно повністю відмовлятися від вина. Виконуйте ці прості рекомендації від нашого стоматолога, щоб насолодитися цим червоним напоєм і зберегти зуби білими.


КРОК 1

Плівка нальоту на зубах відразу піддається забарвленню, тому найкраще буде добре почистити зуби перед тим як пити вино. Правильно видаливши наліт і залишки їжі із зубів, ви зможете мінімізувати шанси на утворення плям. Таке чищення зубів також зменшує ризик карієсу та захворювань ясен.


КРОК 2

Їжте, коли п'єте. Їжа слугує бар'єром проти кислоти в червоному вині. Особливо звертайте увагу на продукти з низьким вмістом цукру, такими як броколі, селера або тверді сири - все це стимулює приплив слини і природно очищує плями від напою.


КРОК 3

Після цього прополощіть рот, щоб видалити залишки червоного вина на зубах. Однак не потрібно відразу чистити зуби, бо емаль більш чутлива після їжі, тому краще зачекайте щонайменше 30 хвилин.

Регулярна професійна гігієна ротової порожнини чудово запобігає проблемам із будь-яким забарвленням зубів (від вина, кави, чаю, газованих солодких напоїв, куріння). Тому не забудьте відзначати у своєму календарі наступний візит до стоматолога.

10 переглядів0 коментарів