Альтернатива глінтвейну або як ще зігрітися? РЕЦЕПТИ
Ще в середньовічній Європі було відомо, що гарячі коктейлі на основі алкоголю є чудовим способом зігрітися в холодну пору і вберегтися від застуди. Найбільш популярним напоєм став глінтвейн. Однак окрім нього існують й інші зимові напої, які є гідною альтернативою класики в морозну погоду. Дентал Офіс Анжели Муренець підготував для вас 3 рецепти гарячих алкогольних коктейлів, які ви самі зможете легко приготувати вдома.
Рецепт 1: Теплий яблучний пунш
Інгредієнти:
- Яблучний сік - 250 мл
- Сухе червоне вино - 350 мл
- Яблуко - 1 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Кориця - 2 палички або 2 ч. л.
- Бодян (зірчастий аніс) - 1 шт.
- Суха гвоздика - 2 шт.
- Цукор - 2 ст. л.
- Коньяк, бренді або яблучний кальвадос - за смаком
Спосіб приготування:
Видаліть з яблука серединку з кісточками і наріжте його кружечками. При бажанні можна зрізати його шкірку, але тоді вибирайте твердий сорт. Розігрійте червоне вино майже до температури кипіння. Покладіть туди яблуко, прянощі і мед. Додайте до суміші коньяк, бренді або яблучний кальвадос і на повільному вогні варіть кілька хвилин. Подавайте готовий напій теплим, прикрасивши кільцями яблука і корицею.
Рецепт 2: Вишневий пунш
Інгредієнти:
- Ром, коньяк або бренді - 300 мл
- Вишневий сік - 300 мл
- Цукор - 2-3 ст. л.
- Лайм - 1 шт.
- Імбир - щіпка
- Гвоздика - за смаком
- Кориця - за смаком
Спосіб приготування:
Налийте вишневий сік в каструлю. Додайте туди цукор і спеції. Нагрійте так, щоб цукор розчинився. Вичавіть сік з лайма і додайте його в суміш. Процідіть через ситечко і додайте туди алкоголь. Подавайте вишневий пунш гарячим.
Рецепт 3: Пунш із яєць
Інгредієнти:
- Коньяк - 250 мл
- Свіжозаварений чай - 1 л
- Вино - 750 мл
- Жовток - 6 шт.
- Лимон - 1 шт.
- Цукрова пудра - 300 г
- Гвоздика - 3 бутона
- Кориця - на кінчику ножа
Спосіб приготування:
Заваріть міцний чорний чай. Натріть цедру з лимона та додайте до чаю разом із прянощами. Залиште суміш настоятися годину. Жовтки відділіть від білків. Цукрову пудру добре розмішайте із жовтками. Аби пудра краще розчинилася – скористайтеся блендером. До чаю додайте алкоголь і свіжовічавлений лимонний сік. Поставте варитися на повільному вогні і додайте туди суміш із жовтків. Подавайте у високих келихах, зверху прикрасьте шоколадною стружкою.