top of page

Альтернатива глінтвейну або як ще зігрітися? РЕЦЕПТИ

Ще в середньовічній Європі було відомо, що гарячі коктейлі на основі алкоголю є чудовим способом зігрітися в холодну пору і вберегтися від застуди. Найбільш популярним напоєм став глінтвейн. Однак окрім нього існують й інші зимові напої, які є гідною альтернативою класики в морозну погоду. Дентал Офіс Анжели Муренець підготував для вас 3 рецепти гарячих алкогольних коктейлів, які ви самі зможете легко приготувати вдома.


Рецепт 1: Теплий яблучний пунш

Інгредієнти:

- Яблучний сік - 250 мл

- Сухе червоне вино - 350 мл

- Яблуко - 1 шт.

- Мед – 1 ст. л.

- Кориця - 2 палички або 2 ч. л.

- Бодян (зірчастий аніс) - 1 шт.

- Суха гвоздика - 2 шт.

- Цукор - 2 ст. л.

- Коньяк, бренді або яблучний кальвадос - за смаком

Спосіб приготування:

Видаліть з яблука серединку з кісточками і наріжте його кружечками. При бажанні можна зрізати його шкірку, але тоді вибирайте твердий сорт. Розігрійте червоне вино майже до температури кипіння. Покладіть туди яблуко, прянощі і мед. Додайте до суміші коньяк, бренді або яблучний кальвадос і на повільному вогні варіть кілька хвилин. Подавайте готовий напій теплим, прикрасивши кільцями яблука і корицею.


Рецепт 2: Вишневий пунш

Інгредієнти:

- Ром, коньяк або бренді - 300 мл

- Вишневий сік - 300 мл

- Цукор - 2-3 ст. л.

- Лайм - 1 шт.

- Імбир - щіпка

- Гвоздика - за смаком

- Кориця - за смаком

Спосіб приготування:

Налийте вишневий сік в каструлю. Додайте туди цукор і спеції. Нагрійте так, щоб цукор розчинився. Вичавіть сік з лайма і додайте його в суміш. Процідіть через ситечко і додайте туди алкоголь. Подавайте вишневий пунш гарячим.


Рецепт 3: Пунш із яєць

Інгредієнти:

- Коньяк - 250 мл

- Свіжозаварений чай - 1 л

- Вино - 750 мл

- Жовток - 6 шт.

- Лимон - 1 шт.

- Цукрова пудра - 300 г

- Гвоздика - 3 бутона

- Кориця - на кінчику ножа

Спосіб приготування:

Заваріть міцний чорний чай. Натріть цедру з лимона та додайте до чаю разом із прянощами. Залиште суміш настоятися годину. Жовтки відділіть від білків. Цукрову пудру добре розмішайте із жовтками. Аби пудра краще розчинилася – скористайтеся блендером. До чаю додайте алкоголь і свіжовічавлений лимонний сік. Поставте варитися на повільному вогні і додайте туди суміш із жовтків. Подавайте у високих келихах, зверху прикрасьте шоколадною стружкою.

22 перегляди0 коментарів
bottom of page